SPEED

Med fyra ben står Speed Group stadigt och framgångsrikt – med Låsteam blir det säkert och flexibelt

När ett företag bygger på ständiga förändringar är det viktigt att säkerhetssystemet kan anpassas och utvecklas. Och extra intressant blir det när man även introducerar ny, spännande teknik.

Speed Group, som startade år 2004, erbjuder flexibla lösningar inom logistik, bemanning, rekrytering, och utbildning. Med andra ord; fyra olika verksamhetsområden som tillsammans skapar ett tjänsteerbjudande som kan uppfylla kundernas behov oavsett vilken fas företaget befinner sig i. Speed Group omsätter omkring 800 MSEK, har ca 1200 anställda och är en av Nordens ledande logistikaktörer med totalt 150 000 kvm logistikyta i Borås, Göteborg och Stockholm. 

 

BÅDE SMART OCH UTBYGGBART

”Tack vare vårt breda tjänsteerbjudande kan vi erbjuda flexibla och kreativa lösningar”, säger Stefan Lejdebo som är Säkerhetsansvarig på Speed Group. ”Det händer nya grejer på Speed hela tiden. Det senaste är vår gigantiska logistikanläggning i Viared Väst som blev klar i augusti 2018 – den är lite häftig att se när man kommer på motorvägen från Göteborg”, fortsätter Stefan. Anläggningen har en yta på 38 000 kvm, vilket motsvarar mer än fem fotbollsplaner, och under hösten 2018 påbörjas en expandering om 45 000 kvm. 

”Vi måste ha ett säkerhetssystem som vi kan bygga på och som kan leverera full flexibilitet, eftersom vår verksamhet bygger på ständiga förändringar och att människor alltid är i rörelse. Det är därför vi känner oss trygga med LåsTeam; vi kan lita på deras kompetens och service.” säger Stefan Lejdebo.

 

NU OCKSÅ INTEGRERAT

”Vi har arbetat med Speed Group sedan 2012 och hjälpt dem med tre tidigare anläggningar”, berättar Klas Ragnvaldsson som är projektledare på LåsTeam. ”Nu syr vi ihop de lokalerna med den nya så att hela Speed får ett och samma system. Vi har levererat passage-, larm- , porttelefon- och låssystem, ellås, beslag samt ett av marknadens smartaste CCTV-system med videoanalys. Samtidigt har vi också passat på att integrera passagesystemet och inbrottslarmet, som tidigare var två olika system.”

Detta är ett ASSA ARX-system med deras smarta el- och motorlås (Abloy 580 och Assa 841C), vilket gör att vi från en central station kan ändra behörigheter och öppettider, uppgradera, printa ut kort och göra allt annat som vi behöver samt se hur många gånger låsen har öppnat och låst. Och nu när vi även integrerat larm i ARX får vi helt andra möjligheter att kunna styra och ställa och se alla händelser.” säger Klas.

 

BÄTTRE SÄKERHET MED VÄRME

”Vi har också passat på att testa en ny teknik”, säger Stefan Lejdebo på Speed, ”nämligen CCTV med värmekameror. Med hjälp av dem kan man se om något rör sig, människor eller fordon, även när det är absolut mörker, regn, dimma, snö eller annat i vägen. Eftersom systemet innehåller intelligens kan kameran också lära sig att inte bry sig om sådant som den inte ska larma för; t ex fyrfota djur. Och naturligtvis blir det lättare att få vaktbolaget att åka när de vet att larmet är på riktigt…”

”Detta var naturligtvis inte den allra billigaste lösningen”, avslutar Klas. ”Men, som alltid så är det dumt att snåla in på larm och säkerhet.”