Ekonomichef - Controller

Söker ni en ny utmaning, passa på för nu söker vi ny ekonomichef/controller

Då vår nuvarande Ekonomichef kommer sluta söker vi nu vår nya ekonomistjärna.

Trivs du i en central roll med stort fokus på förändring och ständig förbättring? Söker du ett nästa steg i din karriär och då gärna i en verksamhetsnära roll med affären i fokus? Då kan det här vara utmaningen för dig!

Som Ekonomichef/Controller på LåsTeam har du en viktig roll i företagets fortsatta utveckling. Tjänsten är bred och innebär ett övergripande ansvar för att leda ekonomifunktionen, vara ett affärsstöd till regionkontoren samt rapportering till ledning och styrelse.

Då ekonomifunktionen finns vid huvudkontoret i Borås så är även tjänsten placerad här. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Du kommer att adjungeras och vara föredragande i styrelsen där du också är sekreterare.

Arbetsuppgifter

Rollen som ekonomichef innebär att se till att vi skapar effektivare processer och en organisation som möjliggör större delaktighet i vår affärsutveckling. Du tillser att bolaget utifrån ekonomi och administration uppfyller lagar och regler samt upprättar tillförlitliga rapporter och beslutsunderlag som stödjer våra regionchefer, bolagets ledning och styrelse.

Du kommer vara en viktig del i vår fortsatta affärs- och verksamhetsutveckling och delta i utarbetandet och genomförandet av strategiska planer och aktiviteter. Till Din hjälp finns Kristina som sköter löner, vår kund- och leverantörsreskontra.

I tjänsten ingår även ansvaret över vår fordonspark och dess bilpolicy, vi ser därför det som ett plus om du arbetat med detta.

Som ekonomiansvarig/Controller hos oss kommer du bland annat arbeta med:

·         Administration i bolaget och dess delägda bolag samt delägarservice

·         Upprättande av årsredovisning samt årsbokslut, månadsrapporter och likviditetsbudget.

·         Löpande bokföring och alla andra uppgifter inom ekonomi.

·         Lön– och personaladministration.

·         Du upprättar månadsrapporter med budgetjämförelser direkt till styrelsen.

·         Erfarenhet och kunskap inom projektredovisning.

·         Utveckling och förbättring av processer och rutiner.

Vem är du?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att arbeta som Ekonomichef, CFO eller Controller och som har god kunskap och erfarenhet av projektredovisning och lednings- och förändringsuppdrag. Du är van vid att arbeta affärsnära och framåtriktat i nära samarbete med hela organisationen. Vi lägger stor vikt på din personlighet och söker dig som är social, handlingskraftig och drivande.

Du bör ha en akademisk bakgrund inom ekonomi, ha erfarenhet av personalansvar samt förmåga att skapa en tydlig lagkänsla. Har du tidigare erfarenhet från entreprenad- och installationsbranschen så är det mycket meriterande. Besitter du kunskap inom affärssystemet winserv är även det en fördel.

Då en stor del av tjänsten handlar om arbete nära verksamheten, är det av yttersta vikt att du är kommunikativ, strukturerad, har god samarbetsförmåga, kan sätta dig in i verksamheter och dess värdeskapande samt kunna skapa förståelse inom organisationens olika delar från produktion till styrelserum.

På LåsTeam är det högt till tak och korta kommunikationsvägar – humor är ett viktigt inslag som värdesätts i organisationen!

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Eftersom vi är ett säkerhetsföretag kommer vi att utföra en bakgrundskontroll.

Vår verksamhet

 Vi på LåsTeam har en ambition att vara ledande i Sverige på det vi gör, det innebär inte att vara störst men vara bäst i klassen när det gäller säkerhet och det innefattar till stor del ekonomifunktionen. LåsTeam omsätter ca 90 MSEK med 53 anställda och har sitt huvudkontor i Borås med filialer i Skövde & Stockholm.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, innehållande personligt brev och CV.

För frågor kontakta Klas Ingemarsson, VD, ring eller maila:

Tel: 033-400 43 62 E-post: klas.ingemarsson@lasteam.se.

Rekryteringen sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Ansökan skickas till: klas.ingemarsson@lasteam.se.

 

Vi undanber oss all kontakt från säljare av platsannonser och andra rekryteringsföretag.