Treasury Systems, Bra teknik till rätt pris gav supernöjd kund

-Vi är supernöjda och allt fungerar perfekt!

Erik Åkerlund, marknadschef på Treasury Systems, är nöjd med att man lät LåsTeam installera larm- och passersystem när företaget nyligen flyttade till större och ljusare lokaler.

-Vi tog in flera offerter, och Lås Team var inte billigast, berättar Erik Åkerlund. Men de var professionella och hade moderna grejor.

Treasury Systems utvecklar och säljer system för finansiella transaktioner till företag som hanterar räntor och valutor. Bland kunderna finns storföretag som Boliden, Sandvik, Ica och Trelleborg. Företaget, med 30-talet anställda, hade vuxit ur sina gamla lokaler och flyttade sent på hösten 2020 in i rymliga, moderna lokaler vid Valhallavägen i Stockholm.

-Jag är teknikintresserad, så jag visste rätt väl vad vi behövde, säger Erik Åkerlund. Vi vill ha ett system som alla enkelt kan använda och som vi kan växa med.

LåsTeam offererade Assa Abloys säkerhetssystem ARX för entrédörr och altandörrar. Det hanterar även larmdetektorer (IR och glaskross), sirener och förlarm.

David Grünewald, regionchef vid Lås Teams Stockholmskontor, valde ett integrerat larm- och passersystem eftersom det är betydligt enklare att underhålla och komplettera ett enda system än två parallella. Och det gick utmärkt att skala ner till Treasury Systems relativt lilla anläggning.

Även om det inte är krav, så dokumenterade LåsTeam hela processen. Det är något som sitter i företagets ryggmärg eftersom man ofta installerar sina system i stora anläggningar.

Taggarna till de beröringsfria läsarna är krypterade, så att ingen obemärkt kan ”låna” en tagg och sedan göra kopia av den.

-Vi är fabrikatsoberoende, säger David, men väljer leverantörer som vi vet kommer att finnas på marknaden framöver och som kommer att kunna leverera service och uppgraderingar. Assa Abloy är en sådan tillverkare.

Kvalitet och säkerhet är de viktigaste ledorden. Samtidigt ska kunden inte betala mer än nödvändigt.

-Vi kunde också pressa priset genom att återanvända en del av den gamla installationen i lokalerna, som kabeldragningen, säger David. Vi vill ju hålla kostnaden på en för kunden rätt nivå.

Nu har det gått en tid sedan systemet installerades hos Treasury System, så frågan är om man med facit i hand skulle ha gjort något annorlunda?

Nej, säger Erik Åkerlund. Inget har strulat. LåsTeam är både kompetenta och snabba. Om det uppstod något problem under resans gång så löste de det snabbt. Vi är, som sagt, supernöjda.