ACG-gruppen. Att tänka stort och rätt.

Genom att kombinera modern teknik med kompetens och erfarenhet får man ett framtidssäkert system som är lätt att använda.

”Hela detta decennium har vi haft en stadig tillväxt”, berättar Lars Lilja som är CFO på ACG. ”Vi behövde därför plats för fortsatt expansion och i november 2017 kunde vi äntligen öppna dörrarna till vår tillbyggnad här på Älvsborgsleden 7 i Borås. Nu har vi ett stort och mer än dubbelt så långt hus med två entréer, en i vardera änden. Totalt handlar det om 12 000 kvadratmeter där 120 personer i 6 företag med kontor, utställningslokaler och produktion samsas. Med andra ord kunde det ha blivit ganska komplicerat att få allt att fungera: att folk kommer in och ut under de tider som de ska och där de har behörighet, att det lätt går att lägga till taggar och att byta behörigheter. Och att man inte kan larma in någon i andra änden av huset. Samtidigt som säkerheten ska vara hög är det av största vikt att utrymningen fungerar. Det måste alltid finnas minst en utväg, och helst två, där man kan komma ut utan att behöva nyckel. Här har vi och LåsTeam lagt ner mycket tid.

”Vi har projekterat, i samarbete med ACG, och installerat ett passer-, brand- och inbrottslarmsystem som uppfyller alla olika krav ur regel- och försäkringssynpunkt”, förklarar Peder Augustsson som är projektledare på LåsTeam i Borås. ”Totalt omfattar det cirka 30 st kortläsare och flera hundra branddetektorer. Vi har valt Assas motorlås 841C-50 Hi-O och eltryckeslås EL580 kpl för den smidiga systemintegrationen med passersystemet Assa ARX 9017III samt deras unika utrymningsfunktion. Och passagesystemet är integrerat med inbrottslarmet Galaxy G3D-264. Brandlarmet, Eltek Delta UC Quad 4, är ett av marknadens modernaste adresserbara brandlarmsystem med mycket effektiva detektorer.”

LåsTeam levererar, ACG administrerar

”Vi valde LåsTeam för att jag kände att de hade musklerna som behövdes”, säger Lars Lilja. ”De hade det rätta kunnandet och en personalstyrka som kunde göra jobbet. Och eftersom det var ett projekt som genomfördes under stark tidspress var det också viktigt. De var inte billigast, men man får ju vad man betalar för. Ska man ha ett riktigt bra system med rätt produkter och alla funktioner som behövs så kostar det, så är det inom alla branscher. Det finns inga genvägar, det vet vi och våra kunder också.”

”Nu har vi ett kraftfullt och flexibelt system som vi kan administrera själva, vi behöver inte ta in dyr expertis varje gång vi ska göra något. Vi har även installerat samma nyckelsystem i en fastighet i Skene som vi också kan lägga in. Och att ASSA och ARX är ett tryggt och framtidssäkert val med en mjukvara som ständigt utvecklas visste vi sedan tidigare. Gör man rätt direkt behöver man inte göra om det eller byta. Vi räknar med att detta system ska hålla i 15-20 år”, avslutar Lars, ”och vi är jättenöjda. Även om vi inte har lärt oss allt än.”

ACG Gruppen består av 14 företag som arbetar med så olika branscher som textil, grafik, identifikation, automation och logistik. År 2016 hade gruppen 238 anställda och omsatte 371 miljoner. Affärsidén är att skapa lönsamhet och mervärde åt kunderna genom att anpassa, utveckla och kombinera olika produkter och tjänster i kreativa, innovativa lösningar.